Mini croissanty z czekoladą.
Tak jak obiecałam wracam z nową porcją pomysłów.Nie musieliście długo czekać tym razem.
Dziś mam dla Was coś słodkiego, bo dawno nie zamieszczałam przepisów na słodkości. Mini croissanty z kremem czekoladowym. Nie ma nic bardziej łatwiejszego do zrobienia. Przyznam się szczerze, że poszłam na łatwiznę i ciasto francuskie zakupiłam gotowe.
Potrzebujemy:
* ciasto francuskie
* krem czekoladowy typu nutella
Ciasto francuskie rozwałkowujemy tak, by miało kształt koła. Następnie tniemy koło na ćwiartki i te ćwiartki też na pół. Przy podstawie powstałego trójkącika nakładamy łyżeczką trochę kremu i zawijamy, kształtujemy rożek. Układamy na delikatnie posmarowanej tłuszczem blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut, aż rogaliki się zarumienią.
Idealna propozycja do niedzielnej, popołudniowej kawy. :)
Komentarze
Prześlij komentarz