Pasta jajeczna.
Prosty i smaczny przysmak. Szczerze mówiąc trochę już zapomniany.
Wpadłam dziś na niego, bo w sumie ochoty na jajka w majonezie nie miałam, na jajecznicę tym bardziej i w momencie podświadomość podsunęła mi wspaniałą myśl "A może pasta jajeczna?".
W przypływie euforii zrobiłam ją dla całej rodziny. I została dosłownie pochłonięta.
Przepis jest naprawdę szybki:
* 6 jajek ugotowanych na twardo
* 4 łyżki majonezu
* pieprz i sól do smaku
* szczypiorek lub zielona cebulka
Jaja ugotowane na twardo ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy majonez oraz pieprz i sól do smaku. Mieszamy i gotowe! Prawda, że proste? Gotową pastę przekładamy na kanapki i posypujemy szczypiorkiem lub zieloną cebulką.
Wpadłam dziś na niego, bo w sumie ochoty na jajka w majonezie nie miałam, na jajecznicę tym bardziej i w momencie podświadomość podsunęła mi wspaniałą myśl "A może pasta jajeczna?".
W przypływie euforii zrobiłam ją dla całej rodziny. I została dosłownie pochłonięta.
Przepis jest naprawdę szybki:
* 6 jajek ugotowanych na twardo
* 4 łyżki majonezu
* pieprz i sól do smaku
* szczypiorek lub zielona cebulka
Jaja ugotowane na twardo ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy majonez oraz pieprz i sól do smaku. Mieszamy i gotowe! Prawda, że proste? Gotową pastę przekładamy na kanapki i posypujemy szczypiorkiem lub zieloną cebulką.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz