Fish&Chips u Jamiego Olivera ;)
Ponadto wybraliśmy się do Warner Bros Studio The Making of Harry Potter. Ileż tam było rzeczy do próbowania! ;) Pierwszy i zapewne ostatni raz skosztowaliśmy słynnego piwa kremowego. Szczerze? Obrzydliwie słodkie! W sklepie z pamiątkami zakupiłam jeszcze słynną uciekającą czekoladową żabę i obowiązkowo fasolki wszystkich smaków (dosłownie wszystkich... ).
Wracając do dzisiejszego przepisu... Jest to przepis na obiad. Pyszne fusilli z kurczakiem, pieczarkami i sosem serowym. Jestem ogromną fanką makaronów wszelakich więc... :)
* Opakowanie makaronu fusilli
* 0,5 kg pieczarek
* podwójna pierś z kurczaka
* świeża natka pietruszki
* 30-40 dkg sera żółtego
* 300 ml śmietany 18%
* 50 g masła + łyżka
* sól, pieprz
Pierś z kurczaka myjemy i usuwamy błony i kostki. Kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki, doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki. Przykrywamy fiolą i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy pieczarki, po czym odstawiamy je do miseczki. Na tej samej patelni smażymy kurczaka, tylko nie za długo aby nie był suchy. Dodajemy do pieczarek.
Makaron gotujemy al dente. W garnku roztapiamy masło i dodajemy śmietanę, Całość zagotować. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do sosu i mieszamy do zagotowania. Po zestawieniu z ognia doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu możemy dodać ugotowany wcześniej makaron. Potem dodajemy pieczarki kurczaka i wcinamy ze smakiem. :)
Bon apetit!
|
Komentarze
Prześlij komentarz