Dwuskładnikowe pancakes
Korzystając z chwili wolnego czasu chciałabym podzielić się z Wami przepisem na dwuskładnikowe pancakes. Są absolutnie rewelacyjne: delikatne i puszyste, a czas ich zrobienia nie przekracza 10 minut! Kiedy postanowiłam je zrobić byłam pełna obaw, ale jak się okazało - zupełnie niepotrzebnie. :) Ciasto jest naturalnie słodkie od banana, a jajka sprawiają, że naleśniczki są puszyste.
Z podanych niżej składników wychodzi około 15-17 małych pancakes.
Składniki:
* 2 jajka
* 1 większy banan
Jajka roztrzepujemy. Dodajemy pokrojonego w plasterki banana i wszystko razem blendujemy.
Smażymy na patelni z powłoką nieprzywierającą, nakładając 1 dużą łyżkę "ciasta". Rumienimy z obu stron.
Podajemy na ciepło z dżemem wiśniowym lub jogurtem naturalnym. Można także wymieszać łyżkę dżemu z jogurtem i tak podawać. W obu wersjach smakuje rewelacyjnie. :)
Mówiłam, że szybko? ;)
Z podanych niżej składników wychodzi około 15-17 małych pancakes.
Składniki:
* 2 jajka
* 1 większy banan
Jajka roztrzepujemy. Dodajemy pokrojonego w plasterki banana i wszystko razem blendujemy.
Smażymy na patelni z powłoką nieprzywierającą, nakładając 1 dużą łyżkę "ciasta". Rumienimy z obu stron.
Podajemy na ciepło z dżemem wiśniowym lub jogurtem naturalnym. Można także wymieszać łyżkę dżemu z jogurtem i tak podawać. W obu wersjach smakuje rewelacyjnie. :)
Mówiłam, że szybko? ;)
Komentarze
Prześlij komentarz