Pasta z rzodkiewką.
Kiedy nadchodzi czas kolacji to siedzę w lodówce i zazwyczaj stwierdzam, że nie mam na nic ochoty. Dziś było podobnie. Póki nie zlokalizowałam rzodkiewek. Patrzę szybko - są jajka, trochę majonezu i szczypiorek. Zaczęłam działać.
Zrobienie pasty nie zajęło mi więcej niż 5 minut. Oczywiście odliczając czas na gotowanie jajek. Przyprawiłam i już mogłam się cieszyć tym smakiem. :)
Jestem fanką wszelkich past - jajecznych, z tuńczykiem, z rzodkiewką i polecam je każdemu, komu kanapki z szynką, kiełbasą czy serkiem się znudziły.
Do zrobienia pasty potrzebujemy:
* 2 jajka ugotowane na twardo
* pęczek rzodkiewek
* 2 łyżki majonezu
* sól, pieprz
* szczypiorek / zielona cebulka
Ugotowane jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, rzodkiew również ścieramy. Dodajemy majonez, pieprz, sól i mieszamy wszystko razem. Wykładamy na chleb i posypujemy zielonym.
POLECAM POLECAM POLECAM.
Tanio i smacznie. :)
Musicie mi wybaczyć jakość zdjęcia, ale robiłam telefonem.
Smacznego!
Idealna propozycja na śniadanko ! :D
OdpowiedzUsuń