czwartek, 12 maja 2016

Wiosenna sałatka z rzodkiewką

Wiosna w pełni. Są rzodkiewki, jest szczypiorek. ;) Wszystko czego potrzebujemy do stworzenia tej szybkiej i smacznej sałatki. Świetnie nadaje się na śniadanie lub kolację. ;) 



Składniki: 

* pęczek rzodkiewki 
* 3 jajka 
* pęczek szczypiorku 
* pół kubeczka jogurtu naturalnego 
* łyżka majonezu 
* pieprz i sól 

PRZYGOTOWANIE 

Jajka gotujemy na twardo. Kiedy będą zimne, ścieramy je na tarce o grubych oczkach, podobnie jak rzodkiewkę. Dodajemy posiekany szczypiorek (trochę odkładamy do dekoracji). Następnie dodajemy jogurt i majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe! 

Smacznego! 

U mnie znika w zastraszającym tempie. :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz