Pasta jajeczna.

Prosty i smaczny przysmak. Szczerze mówiąc trochę już zapomniany. 
Wpadłam dziś na niego, bo w sumie ochoty na jajka w majonezie nie miałam, na jajecznicę tym bardziej i w momencie podświadomość podsunęła mi wspaniałą myśl  "A może pasta jajeczna?". 

W przypływie euforii zrobiłam ją dla całej rodziny. I została dosłownie pochłonięta. 
Przepis jest naprawdę szybki: 

* 6 jajek ugotowanych na twardo
* 4 łyżki majonezu
* pieprz i sól do smaku 
* szczypiorek lub zielona cebulka 

Jaja ugotowane na twardo ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy majonez oraz pieprz i sól do smaku. Mieszamy i gotowe! Prawda, że proste? Gotową pastę przekładamy na kanapki i posypujemy szczypiorkiem lub zieloną cebulką. 



Smacznego! 

Komentarze

Popularne posty